Outback daktent event 2023

16 mei 2023

Het Outback daktent event

Het begon allemaal met een idee. Avontuur, beleving en laagdrempelig kennis maken met een daktent vakantie. Veel ruimte om kennis te maken met ervaren daktent kampeerders en verhalen uit te wisselen op een manier die past bij Outback en de deelnemers. Op deze manier is het een avontuur vol activiteiten voor iedereen.

Afgelopen weekend was het eindelijk zover. De laatste weken hebben we ontzettend hard gewerkt om de gehele organisatie klaar te stomen voor dit weekend. 

Nu we met dit bericht terugkijken hebben we een ontzettend mooi daktent event gehad met alle 40 deelnemers en prachtig weer. Mensen hebben een daktent kunnen testen, verhalen en ervaringen uitgewisseld onder het genot van een uitgebreide barbecue gevolgd door een kampvuur met veel gezelligheid.

Vrijdag 12 mei

Het Outback daktent event ging van start op 12 mei om 15:00, Park Drentheland in Zorgvlied, gelegen aan de rand van Nationaal park Drents-Friese Wold.

De eerste deelnemers kwamen vroeg op het terrein en dat zorgde ervoor dat Outback op tijd kon beginnen met het installeren van de eerste Wildland en Sheepie daktenten.

 

Sheepie en Wildland hebben er mede voor gezorgd dat deelnemers een gave eerste daktent ervaring gaan opdoen met dit Outback daktent Event. Vanaf 14:30 kwamen de eerste deelnemers binnen en zochten ze een prachtige plek op het terrein om de auto neer te zetten en de daktent klaar te maken voor de overnachting. De mensen van Outback waren aanwezig om iedereen van een daktent te voorzien en te helpen waar nodig.

De barbecue
De barbecue mannen van BBQ Friends waren ook ondertussen aangekomen en langzaam al hun spullen en eten aan het uitpakken. Ze hadden er ontzettend veel zin in en hadden een prachtig menu samengesteld. Veel variatie tussen vlees, vis en vegetarisch. Deze professionele koks begonnen met de voorbereidingen en toen iedereen was geïnstalleerd konden we samen gaan eten. 

Het één nog lekkerder was dan het ander en de mannen van BBQ Friends hebben erg hun best gedaan en mogen de complimenten van alle deelnemers ontvangen. Hieronder een kleine impressie van wat de mannen gemaakt hebben en hoe ze met passie alles aan het bereiden zijn.

Tijdens het eten werd er veel kennis gedeeld over de verschillende manieren van reizen en vakantie vieren en daarbij stond vaak de daktent centraal. Dit was ontzettend leerzaam en leuk om te horen voor iedereen, maar in het bijzonder voor de mensen die dit het weekend voor het eerst aan het proberen waren.

Veel is er gehoord dat het een ontzettend avontuur is in de daktent, dat het de eerste keer wel vreemd is, maar dat het ontzettend lekker vlak ligt. Voordeel is ook dat de kou buiten blijft omdat je hoog van de grond af bent. 

Naast het feit dat je met een daktent op de auto flexibel bent op doorreis, is het ook een heel leuk avontuur voor een weekend of een langere vakantie op meerdere plaatsen. Maar het buiten leven en het gevoel van vrijheid is voor veel mensen doorslaggevend om op deze manier vakantie te beleven.

De avond werd afgesloten met een heerlijk dessert en een goede quiz van onze quizmaster en organisator Wilco. De winnaar Gert Klein won een prachtige bestek set van het merk Frontrunner en was daar ontzettend blij mee. Na het aansluitende kampvuur ging iedereen zijn daktent opzoeken om te gaan slapen. 

Zaterdag 13 mei
iedereen werd wakker in zijn eigen daktent en werd verrast door de Gangmaker die ervoor zorgde dat iedereen in de ochtend een heerlijk kop koffie of thee kon krijgen. Ze gingen dit vervolgens bereiden en zo kon iedereen op een aangename manier de dag starten.

Na het stevige ontbijt, dat verzorgd werd door de lokale bakker, kon iedereen starten aan zijn fiets of wandeltocht. De andere mensen gingen genieten van het prachtige weer.

 

Na de activiteiten hebben we de dag na de lunch afgesloten met elkaar en kon iedereen gaan doen, wat hij of zij wilde. Degene die een daktent van Outback hadden geleend werden weer professioneel geholpen en de mensen met een eigen daktent gingen naar huis of boekten nog een nachtje extra op deze prachtige plaats. Hiermee kwam er een eind aan dit mooie event vol beleving en avontuur .

Namens Outback willen we iedereen bedanken die ons heeft gesteund en/of heeft deelgenomen aan dit evenement. We vonden het heel erg leuk en ik weet zeker dat we dit in de nabije toekomst een vervolg gaan geven en we gaan ervanuit dat jullie er dan weer bij zijn! Nogmaals dank en tot ziens in ons Experience Center in Franeker! 

Twijfel je of een daktent bij jou past of wil je de volgende beleving gewoon niet missen ? Reserveer dan nu alvast een plekje via hello@outbackdaktenten.nl en we zorgen ervoor dat jij erbij bent!

Lees ook onze andere blogs

Daktent kamperen met je hond: Een avontuurlijke band versterken

Daktent Kamperen met Je Hond: Een Avontuurlijke Band Versterken Kamperen is een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven, dichter bij de natuur te komen en onvergetelijke momenten te delen met je geliefden, inclusief je trouwe...

Opening nieuwe Experience Center Outback in Grou

Met trots sturen we dit bericht om te laten weten dat we met Outback een spannende en nieuwe fase in gaan. We zijn verhuisd en met deze nieuwe locatie geven we vorm aan de groei van Outback. Met deze nieuwe plek hebben we (nog) meer mogelijkheden om u als klant de...

De leukste bestemmingen in Nederland

De leukste bestemmingen in Nederland Met de daktent op de auto door Nederland trekken, het gevoel van vrijheid in eigen land. Wat is er leuker dan kamperen met je eigen auto en zo erop uit te trekken. We zetten de leukste bestemmingen van Nederland voor je op een...

Een daktent – Alle voor- en nadelen op een rijtje

Een daktent voor op je auto, je ziet het steeds vaker. Maar een veel gehoorde vraag is; wat zijn nou de nadelen en de voordelen van een daktent. Oftwel, is een daktent iets voor mij? In dit blog zetten we alle voor en nadelen op een rijtje, zodat jij de beste keus kan...

Hoe werkt een daktent?

Wil jij weten of een daktent iets voor jou is? Lijkt het jou ook iets om on top of the world te kamperen? Lees dit blog en kijk of jij geschikt bent voor een daktent. Wat is een daktent? Daktenten zijn tenten die op het dak van een auto of ander voertuig worden...

Een daktent voor je auto

Een daktent op een auto, je ziet het steeds vaker, maar hoe werkt het? En hoe waar moet je rekening mee houden? Wij behandelen een aantal belangrijke punten en vragen over het kamperen met een daktent op een auto. In dit artikel geven geeft Outback meer informatie...